GORIN-DOJO GEVECHTSPRORTSCHOOL Boutersem

nlenfrdejaes

Gorin-dojo meer dan zomaar een KARATE gevechtsportschool

De inschrijvingen jeugd en kids karate zijn voor seizoen 2020-2021 afgesloten.

Je mag natuurlijk steeds je aanvraag tot inschrijving op mail zetten zo kunnen we bekijken of er ondertussen een plaatsje is vrijgekomen.

mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Voor de groep +14 en +18 jarigen is er nog plaats voor de enthousiaste beginners en de reeds meer ervaren geïnteresseerden...

Ook hier vragen we dit via mail aan te vragen.

mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Missie en visie Gorin dojo

Karate is meer dan een gevechtssport. Het is een levenswijze waarin kennis, vaardigheden en attitudes met elkaar vervlochten met als doel een vorming te geven die tot een gezonde en evenwichtige geest in een gezond en evenwichtig lichaam leidt.

Het doel van karate is met andere woorden niet alleen om technieken snel, krachtig en beheerst uit te voeren, maar bovenal om een beter persoon te worden met een grote waardering voor respect, groei en vrede.

De naam ‘Gorin-Dojo’ stamt af van een boek ‘Gorin no Sho’ geschreven door een van de meest bekende samoerai’s uit de geschiedenis, Miyamoto Musashi. Het is dan ook weinig verrassend dat Gorin Dojo staat voor een traditionele interpretatie van de krijgskunst. 
Dit wil zeggen dat wij heel wat waarde hechten aan de dojo-etiquette, een traditionele trainingswijze en realistische technieken.

Elke leerling is een uniek individu, met zijn of haar eigen ritme en capaciteiten. 
We respecteren en omarmen deze diversiteit en trachten hier ook rekening mee te houden tijdens onze lessen. 
We geven met andere woorden de voorkeur aan een gestage maar zekere groei, waarin het welbevinden en een aangename sfeer tijdens de trainingen essentieel zijn.

Met ons lerarenteam willen we iedereen die in onze school les volgt of heeft gevolgd, een meerwaarde voor het leven meegeven. 
Kortom, mensen met respect voor zichzelf en voor anderen, die op een evenwichtige manier blijven streven naar verbetering van techniek, lichaam en geest.